21. des, 2020

En julehilsen

En venn og kollega, Fritz Johnsen, sendte i går en julehilsen til sine venner på Facebook. Som den gode psykolog han er, greide han å sette ord på mine tanker og følelser. Så - med hans samtykke - bruker jeg her samme julehilsen som han:


Vi bor i et land med en kristen tradisjon med sine høgtider. Julen er en slik høytid og med min oppvekst og bakgrunn er det viktig og verdifullt også i mitt voksne liv. Jeg feirer ikke alt misbruk av vår og andre religioner. Det har vi nok av eksempler på. Jeg feirer eksemplets makt gjennom livet til Jesus fra Nasaret. Alle fortellinger beskriver en person med ufravikelig solidaritet med de svake, fattige og forfulgte. En livsførsel som kostet han livet til slutt. Denne personen ville ikke være å finne blant skatteflyktninger for å slippe å betale skatt til fellesskapet - enten det måtte være i Bø eller utlandet. Forvaltertanken i Bibelen ville ha plassert han i en posisjon mot opprustning og krig som ikke ville vært like akseptert i alle kretser. Regjeringens mange kutt i støttefunksjoner til de av oss som trenger det mest ville nok ikke fått hans støtte. Kutt som paradoksalt nok bla KrF deltok i gjennomføringen av.
Endelig vil jeg uttrykke stolthet av mange sider ved norsk politisk tradisjon - ofte tverrpolitisk når viktige sider ved vårt samfunn har vær i spill. Det er ikke tilfeldig at vi har utviklet et av de beste samfunn i verden. Jesus fra Nasaret har spilt en viktig rolle i dette. 

God jul!

Nyeste kommentarer

03.12 | 21:29

Hei, jeg er NIRA SHALOM, jeg er her ute for å spre disse gode nyhetene til hele verden om hvordan jeg fikk tilbake min eks-kjærlighet. Jeg holdt på å bli gal da kjærligheten min forlot meg for en anne

01.12 | 07:20

Jeg har hovedfag i matematikk. Og jeg er blant dem som tror at 5,1 er et større tall enn 5,08.

07.11 | 11:23

Ikke veldig bra, dårlig versjon av ortodoks og katolikk kristendom

04.11 | 12:34

Jeg likes ikke nettsiden din veldig virusete