25. feb, 2017

Mening

I alt det jeg ser av fokus i skolen på opplæring, resultater, motivasjon, inkludert det som er av aktuelle skoleprogrammer, er det med sorg jeg konstaterer at "mening" ikke eksplisitt trekkes fram som det aller viktigste for personlighetsutvikling og faktisk læring.

Denne artikkelen synes jeg her trekker fram noen sentrale punkter rundt dette.

Og for å være personlig:

For meg har et humanistisk og religiøst perspektiv vært helt avgjørende for det som har vært drivkraften i mitt liv. Se mer om mitt humanistiske perspektiv her.

Og i et religiøst perspektiv har nok dette vært noe av det viktigste for meg: Et felleskap med Gud, at Gud har gitt meg talenter/nådegaver som er ment for å brukes, Jesus som et inspirerende forbilde i måten å møte andre mennesker på, og fravær av bekymring og angst når det gjelder fremtiden og livet "på den andre siden".

Men når det er sagt: Livet har heller ikke alltid gått på skinner for meg. Det er også ting jeg tidligere har sagt og gjort som jeg fortsatt skammer meg over.

Og til slutt: Det finnes ingen fasit for mening. Alle må finne den for sin egen del. Anbefaler her alle å lese om hva Viktor Frankl står for. Se f.eks. her.

Nyeste kommentarer

03.12 | 21:29

Hei, jeg er NIRA SHALOM, jeg er her ute for å spre disse gode nyhetene til hele verden om hvordan jeg fikk tilbake min eks-kjærlighet. Jeg holdt på å bli gal da kjærligheten min forlot meg for en anne

01.12 | 07:20

Jeg har hovedfag i matematikk. Og jeg er blant dem som tror at 5,1 er et større tall enn 5,08.

07.11 | 11:23

Ikke veldig bra, dårlig versjon av ortodoks og katolikk kristendom

04.11 | 12:34

Jeg likes ikke nettsiden din veldig virusete