24. apr, 2016

Han er her igjen!

Hva ville skjedd hvis Adolf Hitler hadde kommet tilbake til dagens Tyskland? Ville han bli tatt på alvor? Ville han bli kjeppjaget? Eller ville han bli tatt imot med åpne armer? Hadde han funnet grobunn i Tyskland til å kunne gjenopprette «Das Reich»? Ikke godt å si. Men denne filmen, under tittelen «Er ist wieder da» / «Han er her igjen» (Se omtale her), må jeg si var en tankevekkende film når det gjelder disse spørsmålene. Filmen minner om «Die Welle» (Se omtale her) som også finnes i engelsk versjon (Se omtale her). På min hjemmeside (Se artikkel her)  har jeg henvist til fagfolk som hevder at så lenge mennesker er «egosvake» vil det alltid være grobunn for at mennesker paradoksalt nok oppgir sin egen autonomi ved å frivillig underkaste seg fundamentalistiske autoritetsfigurer. Dette er da også filmens hovedbudskap: Så lenge det i Tyskland finnes tilstrekkelig med mennesker som er frustrert over det som skjer i landet deres, som kjenner et sterkt behov for at noen skal «rydde opp» i dette, som av den grunn frivillig lar seg underkaste en fundamentalistisk autoritetsfigur med et høyt ambisjonsnivå,  og som og av en eller annen grunn ikke ser de destruktive konsekvensene av å gjøre dette – så lenge vil innbyggerne heller aldri bli kvitt Adolf Hitler! 

Og en av konklusjonene i boka til Ingjald Nissen «Psykopatens Diktatur» (Se omtale her) er denne: Vi er alle medansvarlige når vi tillater slike mennesker å herske over oss. 

Men det som har funnet sted og finner sted i Tyskland kan i prinsippet finne sted i et hvilken som helst annet land, inkludert Norge. Og det gjelder ikke bare for land. Det gjelder også for ulike kulturelle grupper, f.eks. politiske bevegelser, fagforeninger, idrettsmiljøer eller andre tilsvarende ideelle organisasjoner, spesielt hvis disse har et høyt ambisjonsnvivå. Selv har jeg her vært mye opptatt av trossmfunn med høye ambisjonsnivå (Se artikkel her). Og hva som der kan finnes av potensielt destruktive sider kan du lese mer om her.

Nyeste kommentarer

03.12 | 21:29

Hei, jeg er NIRA SHALOM, jeg er her ute for å spre disse gode nyhetene til hele verden om hvordan jeg fikk tilbake min eks-kjærlighet. Jeg holdt på å bli gal da kjærligheten min forlot meg for en anne

01.12 | 07:20

Jeg har hovedfag i matematikk. Og jeg er blant dem som tror at 5,1 er et større tall enn 5,08.

07.11 | 11:23

Ikke veldig bra, dårlig versjon av ortodoks og katolikk kristendom

04.11 | 12:34

Jeg likes ikke nettsiden din veldig virusete